Прескочи към главното съдържание на страницата

Конгреси


ІХ Международен симпозиум по ендоурология и миниинвазивна хирургия

Текст A
  • х-л Хилтън, гр. София
    -
    Организатор:

    Катедрата по Урология и Нефрология на ВМА и Българско дружество по Ендоурология и екстракорпорална литотрипсия

    http://urolithiasis.endourology.bg/?lang=BG

Уважаеми колеги и приятели,

От името на Организационния комитет отново имам удоволствието да ви поканя да вземете участие в 9ти Симпозиум “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”, който ще се проведе 13-14 април 2018 година в хотел “Хилтън”, София, България.

Симпозиумът “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” е ежегодна научна проява, организирана от Военномедицинска академия (ВМА), Катедрата по Урология и Нефрология на ВМА и Българско дружество по Ендоурология и екстракорпорална литотрипсия с подкрепата на Секцията по Уролитиаза (EULIS) на Европейската Асоциация по Урология (EAU), South-Eastern European Group for Urolithiasis Research (SEGUR).

Научната програма акцентира върху съвременните тенденции в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия при диагностиката и лечението на урологичните заболявания, представени чрез “State-of-the-art” лекции и дебати от водещи международни експерти, “Live surgery” сесии с демонстрация в реално време на съвременни минимално-инвазивни ендоурологични операции и “Hands-on-training” сесии, за усъвършенстване на хирургичните умения и запознаване с възможностите на съвременните ендоскопи, енергийни източници и консумативи. Участниците ще имат възможността да представят собствените си резултати в областта на ендоурологията и минимално инвазивната хирургия по време на модерираната постерна и видео сесия.

По време на симпозиума ще бъде организирана медицинска изложба, на която фирмите участници ще предоставят актуална и полезна информация за предлаганите от тях апаратура, инструменти, консумативи и медикаменти.

Очакваме 9ти Симпозиум “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” да бъде за поредна година място за среща между приятели и колеги с интереси в областта на ендоурологията и минимално инвазивната хирургия и да допринесе за развитието на тази област от съвременната урология в нашата страна.

                                      С уважение,
                                      Председател на Организационния комитет:
                                      Проф. д-р Илия Салтиров, дмн