Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


15 стратегии за „оцеляване” при хапване навън за хора с хранителни алергии

Текст A

Ново проучване изследва какви техники използват хората с хранителни алергии, за да предотвратят алергични реакции докато хапват навън. Хората с хранителни алергии знаят, че хапването навън изисква употребата на разнообразие от стратегии, за да са сигурни, че поръчката им не съдържа нещо, което може да ги изпрати в болница с анафилактичен шок – тежко животозастрашаващо състояние.

Ново проучване в American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI) Annual Scientifi c Meeting изследва какви техники използват хората с хранителни алергии, за да предотвратят алергична реакция в ресторант. На членове на Мрежата за хранителни алергии е даден въпросник с 25 въпроса, проучващи как те се подготвят за вечеря в ресторант.

Най-често и най-рядко използваните стратегии са:

  • Разговор със сервитьора при пристигането в ресторанта (80%)
  • Поръчване на храна с малък брой съставки (77%)
  • Втори разговор със сервитьора при пристигане на храната (77%)
  • Избягване на ресторанти, предлагащи храна с неясен произход (74%)
  • Преглеждане на съставките на ястията на уебсайта на ресторанта (72%)

Най-редки:

  • Отделяне на храната, съдържаща алергени (23%)
  • Използване на лична алергична карта (26%)
  • Избягване на хапването навън (39%)
  • Избиране на ресторант, който е част от верига (41%)
  • Избягване на пикови за ресторанта часове (44%)

Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.