Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


Близо 200 талантливи гимназисти ще се срещнат с науката по време на третия International Biomedical Congress Sofia

Текст A

Мечтата им да се докоснат до медицината ще започне да се превръща в реалност още преди да са завършили гимназия. Конгресът ще се проведе от 16 до 18 ноември в Sofia Tech Park. 

Това е възможност за гимназистите да видят, приложат и усвоят знания и техники още преди да започнат своето следване, да бъдат по-подготвени и целенасочени. Учениците са избрани по критерии, като се има предвид участието им в олимпиади по биология и химия.

За учениците, които ще присъстват е изготвена специална програма, включваща 4 лекции и 20 работилници на основни теми по време на обучението им в Mедицински университет през първите 3 години. Заедно със студенти те ще се докоснат до иновациите в областта на ендокринологията, невронауките, медицинското предприемачество и др.

В програмата e включена и състезателна част - универсиадата, която ще се проведе в два кръга - отборен и индивидуален. Учениците ще покажат своите знания в областта на биологията и химията, като победителите в индивидуалния кръг ще получат награди.


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.