Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


Четвърти юбилеен конгрес по семейна медицина в гр. Пловдив

Текст A

От 22 до 25 ноември в гр. Пловдив, Гранд Хотел Пловдив, ще се проведе Четвъртият юбилеен конгрес по обща/семейна медицина  на Асоциацията по обща/семейна медицина на Югоизточна Европа (A GP/FM SEE).

Като съучредител и редовен член на A GP/FM SEE, представляващ ОПЛ в България, Националното сдружение на общопрактикуващи­те лекари в България (НСОПЛБ) е организатор и домакин на Конгреса, по време на който ще се отбележи и 15-годишнината от създаването на Асоциацията по обща/семейна медицина на Югоизточна Европа.

Мотото на конгреса: "Общата/семейна медицина – предизвикател­ство, което си заслужава!".

В конгреса ще участват над 1200 лекари от страната и чужбина.

Научната програма е изключително разнообразна и включва: лекции по актуални теми, свързани с работата на ОПЛ; практически занятия (workshop), както и над 100 участия на ОПЛ и представители на академичната общност в специалността от страната и чужбина с доклади и постери, представящи резултати от собствени проучвания и концепции.

Гост-лектори са изтъкнати лекари и представители на академичната общност по обща/семейна медицина от Обединеното кралство, Израел, Република Хърватска, Словения, Босна и Херцеговина и др. По традиция гост-лектори на конгреса са също признати специалисти и учени от различни области на медицината в България.

Основните научни направления са:

  • Оценка и модифициране на рисковите фактори - добри практики.
  • Грижи за деца и хора в напреднала възраст.
  • Дилеми в практиката на семейните лекари.
  • Семейният лекар/ОПЛ и първичната медицинска помощ в обществото на 21-ви век.
  • Интердисциплинарен подход в първичната медицинска помощ.
  • Палиативна медицина/грижа – само в края на живота или нещо повече? и др.

В края на научната програма, по време на „Кръгла маса“ под наслов: "Общата/семейна медицина - предизвикател­ство, което си заслужава!" ще бъдат обсъдени настоящето и очакванията за бъдещето на първичната медицинска помощ и специалността Обща/Семейна медицина в региона на Югоизточна Европа.

По време на заключителната вечер, по традиция, ще бъде връчен призът на НСОПЛБ „Семеен лекар на годината”. Ще бъдат присъдени награди за участници с най-добра устна презентация и постер, а също плакети и грамоти за активен принос в дейността на Асоциацията по обща/семейна медицина на Югоизточна Европа (A GP/FM SEE).

 Подробната програма може да видите на: https://nsoplb.online/bg/program

 


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.