Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


„Една от 8” с кампания в подкрепа на мъжете до жени с рак на гърдата

Текст A

Фондация “Една от 8” стартира кампания под надслов „Обичам те...!“, в която мъже на жени с рак на гърдата споделят своите чувства и емоции.

За последните шест години, в които се боря с рака на гърдата, аз Нана Гладуиш, си давам сметка, че хиляди хора ме спряха и попитаха „Как си?“, но колко са тези, които спряха и попитаха съпруга ми „Как си?“.

Време е жените с рак на гърдата да се обърнем към цялото общество с молба „Ако искате да помогнете на нас, подкрепете и нашите мъже“.

Това са хората, които са до нас, когато чуваме думите „Имате рак”. Това са хората, които са до нас, когато се събудим от операция. Това са хората, които всеки ден ни казват „Добро утро“. Но най-важното, това са хората, които ни казват „Обичам те!“.

Много от нещата, които мъжете до жени с рак на гърдата правят, остават невидими за околните. Много често обществото ни приема тяхната грижа за нас, като тяхно задължение и забравя, че всяко тяхно действие е продиктувано от обичта им към нас.

Обръщаме се към всички мъже на България, които са до жени с рак на гърдата, кажете на вашите жени „Обичам те!“, напишете им какво чувствате към тях, покажете ни лицата си. Вие сте силни, но и чувствителни. Време е обществото ни да ви види, за да осъзнае, че трябва да мисли и за вас.

Направете си снимка с послание към жена с онкологично заболяване и я публикувайте във Фейсбук с хаштаг #Obicham1ot8.

На 8 юни, петък, от 17 ч. ви очакваме в гр. София, на бул. „Витоша“, между улиците “У. Гладстон” и “П. Парчевич”.

Носете си удобни дрехи, ако искате да се включите в нашето „Възпрепятствано бягане“.


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.