Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


Излезе от печат новата монография на д-р Карагьозов от болница ВИТА

Текст A

Имаме честта да Ви представим новоизлязлата монография на д-р Илия Карагьозов дм - Началник на Отделение по оперативна гинекология и тазова хирургия в МБАЛ ВИТА и Началник на Центъра по дисплазия към МБАЛ ВИТА.

Темата на изследването е „Съвременното лечение на доброкачествените и предраковите изменения на шийката на матката, влагалището и вулвата“ и е под редакцията на Член кореспондент проф. д-р Григор Горчев дмн, а рецензенти са проф. д-р Славчо Томов дмн и доц. д-р Надежда Хинкова дм.

„Авторът на това иновативно в областта си изследване разглежда професионално и задълбочено не само терапевтичните аспекти на предраковите заболявания на вулвата, влагалището и маточната шийка. Със завидна вещина той представя историята на българската колпоскопска школа, някои важни страни от съвременното обучение по колпоскопия, както и актуални диагностични алгоритми“ – четем в презентацията на редактора проф. д-р Горчев.

Монографичният труд е изключително подходящ за всички практикуващи гинеколози в страната, защото синтезира сериозните теоретични познания на д-р Карагьозов с неговите огромни практически умения. Изданието фактически е учебник за всички, които специализират или се интересуват от оперативна гинекология и тазова хирургия и е практически наръчник за курсистите в традиционно провеждащите се в МБАЛ ВИТА Курсове по колпоскопия за гинеколози.


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.