Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


MEDI-SECURE на BIODERMA – иновативен подход в грижата за кожа, отслабена от терапии и патологии

Текст A

Според СЗО, хроничната бъбречна недостатъчност, диабетът и ракът са сред най-често срещаните болести с над 800 млн. заболели в цял свят, като тази бройка непрекъснато се увеличава. Пациентите, засегнати от една от тези три патологии, страдат от много вътрешни биологични дисбаланси и странични ефекти от терапиите, които засягат кожата и оказват реално влияние върху качеството им на живот. Обичайната дермокозметика не адресира в пълнота тези проблеми, които често стават толкова сериозни, че биха могли да попречат дори на провеждането на терапиите от леченията.

Конкретните затруднения на пациентите се нуждаят от конкретни и адаптирани решения. Следвайки мисията си като част от NAOS за грижа за здравето и благосъстоянието на всички хора, BIODERMA разработи MEDI-SECURE – иновация в грижата за кожа на пациенти с рак, бъбречна недостатъчност и диабет. Продуктите, при които се прилага новият подход, за сега са два и са част от две от съществуващите гами на марката – Atoderm – Atoderm Xereane, и Cicabio – Cicabio Restor.

В основата на MEDI-SECURE е екобиологията, която е в сърцето на цялостния подход на NAOS. Екобиологията разглежда кожата като динамична екосистема в постоянно взаимодействие със средата, която се променя с времето, и търси решения, които да са съвместими с нея и да я учат сама да функционира правилно, вместо да я хипертретират.Подходът MEDI-SECURE включва три основни компонента: внимателно подбрани съставки и активни съставки, признати от здравните специалисти, за гарантиране на максимална безопасност; практична и хигиенична опаковка с технология Tubairless™, ограничаваща риска от замърсяване; гарантирани резултати, подкрепени от клинични проучвания, проведени под медицински и онкологичен контрол.

Двата нови продукта Atoderm Xereane и Cicabio Restor третират два от най-разпространените проблеми при описаните патологии – кожната сухота и немокрещите лезии. Atoderm Xereane e подхранващ, дермокозметичен балсам за пациенти с диабет, на диализа или подложени на химиотерапия, който успокоява ефектите от кожната сухота и усещането за сърбеж. Cicabio Restor е дермокозметична грижа за пациенти, подложени на химиотерапия, радиотерапия или след операция, която успокоява повърхностните кожни раздразнения и помага за възстановяване на отслабената кожа. Формулите са без аромат и показват 100% толерантност към кожата.

И при двата продукта след употреба пациентите отбелязват 80% подобрение в качеството си на живот. Подходът MEDI-SECURE и първите два продукта са началото на дългосрочен ангажимент. Предстои да бъдат разработени още продукти, които да осигурят дермокозметични решения за други проблеми в следствие на патологии и терапии.


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.