Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


Нефрологът проф. Борис Богов е новият директор на УМБАЛ “Александровска“

Текст A

Това стана ясно днес, с решение на принципала - Министерство на здравеопазването. Проф. Богов поема поста на изпълнителен директор на лечебното заведение от доц. Димитър Буланов, който преди седмица бе избран за декан на Медицински факултет към Медицински университет, гр. София.

Проф. Борис Богов е завършил в Медицинска академия – София. Има специалности по вътрешни болести и по нефрология. До 1989 г. работи в Районна болница – Сандански, а след това последователно е асистент, старши-, главен асистент, а от 2009 г. - началник на Клиниката по нефрология в УМБАЛ "Александровска".

Председател е на Дружеството на БЛС в лечебното заведение и на Общото събрание на Медицински факултет към МУ-София. Преподава в Катедрата по вътрешни болести на студенти по медицина, на лекари за придобиване на специалности по вътрешни болести и нефрология. Има множество научни публикации, участия в монографии и учебници.

Проф. Богов е главен координатор на Експертния съвет по специалността „нефрология“ към Министъра на здравеопазването. Той е с над 20-годишен опит в областта на вътрешните болести и нефрологията, както и ултразвуковата диагностика на коремни органи и повърхностни структури. Специализирал е във Франция, Япония, САЩ и Норвегия.

Проф. Богов е зам. председател на Българското научно дружество по нефрология, диализа и трансплантация и членува в множество български и чужди научни асоциации. Отличен е с наградата „Проф. Константин Чилов” на Медицински факултет при МУ-София за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване и с множество награди на Министерство на здравеопазването, БАН, СБМС, БЛС, Национален алианс „Живот за България”, Клуб „Родопско здраве”, в. „Български лекар”, за значителни приноси в научната и преподавателска дейност в областта на терапевтичните науки и за дългогодишната му дейност като лекар, учен и преподавател с висок професионализъм и етика.

Екипът на УМБАЛ "Александровска" му желае здраве, оптимизъм, много успехи, мъдрост и воля за управлението, просперитета и престижа на най-старата университетска болница в страната - "Александровска"!


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.