Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


Рекорден брой участници ще се включат във второто издание на International Biomedical Congress Sofia

Текст A

Над 500 лекари, студенти и ученици се очакват на второто издание на International Biomedical Congress Sofia. Събитието, което представя най-големите научни постижения в сферата на медицината, ще се проведе от 17 до 19 ноември в София Тех Парк. Конгресът се организира от студенти по медицина и има за цел да създаде среда за развитие и контакти на младите професионалисти в сферата на здравеопазването.

Програмата включва посещение на ключови лектори, които ще представят теми и новости от сферата на биомедицинските науки, около 50 уъркшопа с практическа насоченост, паралелни симпозиуми, свързани с денталната медицина и фармацията, както и медицинска универсиада.

“Тази година очакваме още по-голям интерес към конгреса в сравнение с предишното издание. Посетителите ще могат не само да слушат лекции и да участват в уъркшопове, но и да се запознаят с колеги от целия свят. Предвидили сме и интересни активности за ученици”, споделят от организационния комитет на IBCS.

В програмата студентите могат да се включат като активни или пасивни участници. В първия случай младите специалисти ще имат възможност да представят своя научна разработка пред утвърдени професионалисти и да получат обратна връзка за работата си. Пасивните участници могат да посетят всички активности от програмата.

Гостите на събитието ще имат възможността да посетят и изложението Symbiartic: изкуство чрез наука. Основната му цел е разработването на мултидисциплинарна платформа, която да осъществи диалог между изкуството и фундаменталната наука. Изложението ще представи оригинални творби от всички сфери на визуалните изкуства, вдъхновени от любовта към науката, както и експонати с естетическа стойност, инспирирани от научната дейност.

Медийни партньори на събитието са сп. Мединфо, сп. „Българска наука”, CredoWeb, PharmMedia, clinica.bg, списание МД, e-zdravey.com и RedMedia.

International Biomedical Congress се организира с подкрепата на Асоциация на студентите изследователи, Студентски съвет на МУ София, Novartis, Сервие, Актавис, Асоциация на студентите по фармация, Александровска болница, София Тех Парк и Shopov Video&Television Production.

Ако искате да се включите в конгреса, може да се регистрирате онлайн до 31 октомври тук: http://ibc-sofia.org/participant-fees-and-payment/

Снимки от миналогодишното издание на International Biomedical Congress може да видите ТУК.


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.