Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


Специални бактерицидни лампи дезинфекцират въздуха в коридорите и приемните кабинети на НСБАЛХЗ

Текст A

Уредите са закупени с дарение и могат да работят в присъствие на хора.

Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания получи дарение от 10 хил. лв. от Фонд „Обединени срещу Ковид-19“ иницииран от Българския дарителски форум, Фондация „Америка за България“, посолството на САЩ и Американската търговска камара. Средствата са по проект за незабавна подкрепа за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с Ковид -19 в България.

С безвъзмездната финансова помощ са закупени 12 бактерицидни рециркулиращи лампи за дезинфекция и обеззаразяване на въздуха в присъствие на хора. Те са инсталирани в помещения с концентрация на пациенти като регистратури, коридори на отделения и приемни кабинети. Принципът им на работа е дезинфекция на въздуха, който преминава посредством вентилатори през вграден и затворен в корпуса UV излъчвател. Това прави възможно използването на лампите в присъствието на хора, тъй като апаратът не пропуска ултравиолетови лъчи.

„При нас постъпват пациенти със силно занижен имунитет поради естеството на заболяванията и последващото им лечение с химиотерапия. Освен предприетите извънредни противоепидемични мерки в болницата, това е още една възможност за осигуряването на безопасна среда. Изключително сме благодарни за подкрепата, която е от съществено значение, не само за пациентите ни, но и за медицинския екип“, коментира директорът на лечебното заведение доц. д-р Бранимир Спасов.


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.