Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


Стартира проектът „Пазители на сърца. Мисия София“

Текст A

Проектът цели в рамките на една година да обучи 5 000 родители в оказване на първа долекарска помощ.

Стартира проектът „Пазители на сърца. Мисия София“, организиран с подкрепата на Байер България ЕООД. Инициативата от обществено значение има за цел да изгради най-голямата мрежа за взаимопомощ в България, за да подобри качеството на живот на населението и да спомогне за създаването на социално отговорно и устойчиво общество.

В рамките на 12 месеца на територията на град София ще бъдат обучени 5 000 родители в оказване на първа долекарска помощ, като Байер България ще поеме разходите за обучение на семейства в неравностойно положение. Чрез мобилното приложение iHELP в случай на нужда от спешна помощ, човек ще може да уведоми освен националната система за спешни повиквания към телефон 112 и своето обкръжение (семейство, приятели), така и обучени спасители-доброволци, намиращи се на близки разстояние, които да се притекат и окажат навременна първа помощ до пристигане на линейката. Инициативата цели да обхване и още български градове в близко бъдеще.

Установено е, че при внезапно спиране на сърдечната дейност мозъчните клетки започват да умират след 3-тата минута, а всяка минута забавяне намалява шанса за оцеляване с още 10%. Според доклад на Сметната палата, 42% от линейките в столицата пристигат на адреса за близо 20 минути, а приложението iHELP предоставя решение, с което намалява времето за спасяване с до 80%.

„Радваме се, че заставаме като основен партньор зад инициативата „Пазители на сърца. Мисия София“, която поставя в центъра човешкия живот“, каза Екатерина Карпузова, търговски директор, Фармацевтични продукти, Байер България ЕООД.

Повече информация за проекта можете да откриете на www.pazitelinasartsa.com


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.