Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


Столичните магистър-фармацевти засадиха дъбова горичка в Борисовата градина

Текст A

Без белите престилки и с лопати в ръка столичните магистър-фармацевти засадиха 10 дъбови дървета в Борисовата градина по случай 10-годишнината на Регионална фармацевтична колегия София-столична. Фармацевтите този път се съобразяваха не с рецепти, а с предписанията на Столичната община и особеностите на ландшафта. Дъбовите дървета, които засадиха, са 10-годишни, пет от тях са от вида летен дъб, а другите пет – червен дъб. Горичката е при паметника на Хаджи Димитър (до Лятната сцена). Хладното и дъждовно време не спря начинанието на фармацевтите, а напротив - оказа се благоприятно за прихващането на дърветата.

„Надявам се, че и колегията ни, както дъбовете, притежава необходимата твърдост и има здрав постамент, за да се справи с предизвикателствата на времето”, заяви маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на РФК София-столична. Той изрази желание всяка година от сега нататък да засаждат поне по още едно дърво в парка. В залесяването се включиха магистър-фармацевти, които работят в различни сфери на фармацията. Всички те са уверени, че природата е здравният център на бъдещето, а засаждането на дървета в сърцето на София е най-подходящият начин да отбележат юбилея на колегията. Средствата за дърветата и съпътстващите дейности са осигурени единствено от членския внос на фармацевтите и от положения от тях труд. РФК София-столична се надява, че с тази дейност ще има своя скромен принос за озеленяването на София и пречистването на въздуха, който дишаме.

Регионална фармацевтична колегия София-столична е учредена на 28 януари 2007 г., за да може по-късно на 10 февруари същата година да се основе и Българският фармацевтичен съюз. Тази година е юбилейна за колегията, а засаждането на дъбовата горичка е част от проявите на столичните фармацевти, посветени на 10-годишнината на организацията.


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.