Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


Юбилейна Национална конференция по ревматология

Текст A

В периода 12-15 майморският град Поморие ще бъде домакин на Юбилейната Национална конференция по ревматология с международно участие, която ще се проведе в комплекс Сънсет, конферентен център „Емералд“. Организатор на събитието е Българското дружество по ревматология, което ще отбележи четвърт век от обособяването на ревматологията като самостоятелна специалност в България.

Конференцията е посветена на най-актуалните и първостепенни теми в съответствие със световните стандарти и изисквания и по правилата за добра клинична практика в ревматологията. Някои от теми, които ще бъдат застъпени, са:

  • Възпалителни ставни заболявания.
  • Системни заболявания на съединителната тъкан.
  • Дегенеративни ставни заболявания и кристални артропатии.
  • Varia.

Традиционно най-изявените специалисти от България и чужбина в областта ще вземат участие в богатата научна програма. Тази година се очаква засилен интерес и увеличен брой присъстващи по повод 25-годишнината, която ще бъде отбелязана.

В Организационния и Научния комитет присъстват имената на водещи специалисти у нас, сред които почетният председател на Българското дружество по ревматология проф. Рашо Рашков, председателят проф. Румен Стоилов, заместник-председателите проф. Златимир Коларов, проф. Анастас Баталов, секретари доц. Иван Шейтанов и д-р Силвия Маринчева и членовете на Организационния комитет: проф. Стефка Кузманова, доц. Антоанета Тончева, доц. Симеон Монов, доц. Владимир Кадинов, доц. Стефан Стефанов, д-р Бойчо Опаранов и д-р Любомир Маринчев.

Официалното откриване на Конференцията ще се състои на 12 май 2016 г. от 18:00 ч. в конферентен център „Емералд“ в комплекс Сънсет, гр. Поморие с прожекция на документалния филм „История на ревматолоията в България“ със сценаристи проф. Златомир Коларов и Валентина Фиданова-Коларова, която е и режисьор на филма.


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.