Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


Зов за помощ: „И ти можеш да помогнеш на Анастасия“

Текст A

"Казвам се Анастасия Арикова и се обръщам към Вас с молба за медийно съдействие във връзка с популяризирането на стартиралата за мен дарителска  кампания „И ти можеш да помогнеш на Анастасия“, одобрена и от DMS Борд.

Поводът за това е фактът, че се нуждая от втора трансплантация на стволови клетки в Германия (на стойност 230 000 евро). На 12.07.2018 г. официално стартирахме Facebook дарителска страница “И ти можещ да помогнеш на Анастасия“ и DMS кампания.

Кампанията вече набра първоначална популярност и мащабност. Благодарение на творци от цяла България, безвъзмездно дарили свои ръчно изработени творби, аз и моя екип от приятели и добродетели подготвяме Благотворителен онлайн базар, с аукционен характер, плануван за периода 27-29 Юли 2018 г."


Анастасия Арикова е на 32 години. През 2015-а заболява от остра бифенотипна левкемия. Веднага започва химиотерапия, която води до тежки усложнения. Това беше повода 9 месеца да се отлага трансплантация на стволови клетки, която е наложителна при нейния вид левкемия. На 18.01.2017 г. Анастасия е трансплантирана в България. Трансплантацията минава успешно. Три месеца след изписването резултатите са много добри. За съжаление, в края на май 2017 г. при профилактичен преглед на околомозъчната течност (ликвор) се установява рецидив. Започва ново лечение. През декември изследванията отчитат втори рецидив.

Тогава Анастасия и близките й решават да потърсят второ мнение в Германия. Становището, което получава е, че състоянието й изисква незабавна намеса и след влизане в ремисия – втора трансплантация на стволови клетки. Офертата на Университетска клиника Лайпциг е на стойност 230 000 евро. Анастасия подава заявление в Комисия за лечение в чужбина за финансиране на лечението в Германия. Три месеца по-късно получава отказ. Това я принуждава да започне дарителска кампания.

Информация от други медии: БТВНова ТВТрафик Нюз


Опции за дарения:

DMS кампания

Дарителски сметки на Анастасия Арикова:
BG42PRCB92301025785017 - сметка в лева
BG62PRCB92301425785012 - сметка в евро
ПроКредит Банк (България) ЕАД; BIC: PRCBBGSF

Бутон "Даряване" води директно към сайта на DMS и позволява да се направи дарение чрез ePay или с дебитна карта. Може да дарите и с СМС на номер 17 777 с текст DMS ANASTASIA.

PayPal: a.aricova@gmail.com


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.