Прескочи към главното съдържание на страницата

Архив


БРОЙ 10 2007

Esberitox®N в помощ срещу вирусните и бактериални инфекции

виж като PDF
Текст A
д-р РадивоеваEsberitox®N е алопатичен фитоимуномодулатор, съдържащ комбинация от екстракти от два вида Echinacea, корените на Диво индиго (Baptisia) и върховете на бял кедър (Thuja occidentalis).  
 
Фитокомбинацията Esberitox®N съществува под формата на разтвор и таблетки. Терапевтичната ефективност на тази фиксирана комбинация е доказана в множество проучвания.  
 
Как помага Esberitox®N?  
Esberitox®N променя неспецифичните и специфични механизми на защита на тялото.  
Esberitox®N активира клетъчния и хуморален имунен отговор посредством активиране на:  
- B- и T-лимфоцитите;  
- Бактериалната фагоцитоза;  
- Производството на бактерицидни субстанции;  
- Производството на антитела - главно IgM и IgE.  

Освен това е отчетен и директен антивирусен ефект срещу вируса на херпес симплекс и риновирусите от тип 2 при проучвания in vitro.  
 
Основното показание за прилагането на Esberitox®N са респираторните вирусни и бактериални инфекции, както и настинките. Те засягат най-много децата под 7 год. и хората над 65 години. Честотата на тези инфекции на ГДП варира според годините по следния начин:  
При децата от предучилищната възраст те са средно по 8-10 за година, при тези от 9 до 14 годишна възраст са 4-6, а при възрастните 2-3 пъти в годината. Като става дума за тази статистика, тя включва относително здравите пациенти. Когато се насложат допълнителни фактори (чест контакт с болни, пасивни пушачи, прием на повече медикаменти, липса на движение, непълноценно хранене, стрес и др.) тези стойности показват завишаване.  
 
В 95% инфекциите на ГДП се дължат на вируси. Някои вируси имат директен цитотоксичен ефект върху лимфоцитите, а други (като вирусите на грипа) намаляват фагоцитарната активност на макрофагите. Вирусите увреждат масирано цилиарния епител на респираторния тракт, така премахват локалната бариера и се улеснява проникването на бактериалната суперинфекция.  
Разболяването зависи много от бързия и ефикасен имунен отговор.  
 
Esberitox®N, добавен към терапията активира, както казахме, клетъчния и хуморален имунен отговор. Така помага за по-бързото възстановяване на болния и намалява броя на рецидивите.  
Нека погледнем това мащабно проучване, проведено при 4 053 пациенти от 317 лекари. Резултатите показват значително намаляване броя на рецидивите при хората, ползвали Esberitox®N към антибиотичната терапия, за сметка на другите, при които е била приложена само терапия с антибиотици:  
 
 
 
 
Esberitox®N можете да се използвате винаги когато има нарушения във функционалния капацитет на имунната система. Такава имунна недостатъчност може да бъде вродена или да се появи след това.  
Нека не забравяме, че често се предизвиква от антибиотици, противовъзпалителни агенти, лошо хранене, стресови ситуации и др.  
Esberitox®N скъсява средната продължителност на боледуването; намалява силата на симптоматиката при респираторни заболявания и намалява броя на рецидивите.  
 
Използването на таблетките или на сиропа е по ваша преценка и според желанието на пациентите. Сиропчето има специфичен вкус, затова и таблетките могат да се прилагат от най ранна детска възраст.  
 
Зимата наближава, а с нея и респираторните инфекции. Нека си подарим спокойни дни, като използваме Esberitox®N за профилактика. Сега е моментът!