Прескочи към главното съдържание на страницата

Архив


БРОЙ 2 2008

Floragyn
Усещане за здраве и комфорт за всяка жена

виж като PDF
Текст A
д-р Цеца ВасилеваГрижата за интимната хигиена е част от ежедневието и самочувствието на всяка жена. Още в 60-те години на миналия век вниманието на дерматолози и производители на козметика е насочено към факта, че обикновените измиващи козметични средства причиняват неприятни сърбежи и зачервявания на лигавиците в интимните части. Почти няма представителка на женския пол, която поне веднъж да не се е сблъсквала с широко дискутирания проблем "бяло течение".  
 
Неприятни и мъчителни са оплакванията при жените, проявяващи се при различни възпаления на гениталиите, които водят до ежедневен дискомфорт, затруднения и притеснения и в сексуалните контакти. Популярен факт е, че по лигавицата на влагалището се развиват лактобацили, които подържат кисела среда и така я предпазват от неблагоприятното развитие на патогенни зародиши.  
 
Неблагоприятни фактори за нарушението на киселинността на влагалищната лигавица, са лечение с антибиотици, хормонални смущения, захарен диабет, чести влагалищни промивки, неправилното и неподходящо използване на обикновени антибактериални кърпички, влагалищни тампони, посещения на фитнес зали и басейни. Съществена е и ролята на стреса, водещ до нарушения в киселинността на влагалищната лигавица и развитие на гъбички и бактерии.  
 
Кожата на тялото е с киселинност 5.5, киселинността на влагалището е около 3.5-4. Обикновеният гел душ или сапун правят ?интимния? баланс още по-алкален, изсушават и дразнят кожата. Специалните "кисели", обогатени и с природни продукти средства за интимна хигиена меко почистват, унищожават вредната флора и успокояват раздразнената лигавица. Преди да се появят на пазара, те са преминали всички необходими стъпки за тестване за поносимост.  
 
Ако по някакви причини средата във влагалището промени киселинността си, числеността на лактобактериите силно се намалява и освободилото се пространство заемат други микроби. Такова състояние се определя от лекарите като дисбактериоза.  
 
Това налага и ежедневното използване на качествени продукти за интимна хигиена.  
Флоражин е вече позната, а и предпочитана на българския пазар серия, препоръчвана от гинеколози и дерматолози. Включва богата гама от продукти, обогатена с много природни екстракти, подпомагащи лечението и профилактиката на влагалищните възпаления.  
 
Флоражин - интимен течен сапун за ежедневна хигиена съдържа лактобацили и млечна киселина. Мек почистващ продукт с антибактериална активност, осигурява защита и профилактика срещу раздразнения и възпаления. Особено необходим по време на менструален цикъл и в послеродов период.  
 
Флоражин - вагинален душ промивка с хлорхексидин и лактобацили.  
Хлорхексидинът е с антибактериално, противовирусно и противогъбично действие. Лизатите на лактобацили имат така наречения бариерен ефект, пречещи за развитие на други патогенни зародиши и развитие на възпалителни процеси. Съдържа още и повърхностно активно вещество миранол ултра на основата на кокосов орех. Използването на флоражин - вагинален душ позволява дълбоко почистване, подходящ е след антимикотично лечение, след цикъл и полов контакт.  
 
Флоражин вагинален гел с лактобацили за осигуряване на влажност на влагалищната лигавица. Съдържа съставки, осигуряващи ефективна защита. Глицерин и силбион за хидратиране и омекотяване, елестин хидролизат от естествен произход за хидратиране и защита, лизати на лактобацили с бариерно действие, хлорхексидин глюконат, ефективен срещу някой видове бактериални, вирусни и микотични причинители. Удобната опаковка от 6 еднократни дози решава мъчителния проблем със сухотата и дискомфорта на влагалището.  
 
Флоражин вагинални овули е оригинална разработка за поддържане и възстановяване на нормалната бактериална флора на влагалищната лигавица. Съдържанието на лизати и лактобацили, поддържащи физиологично рН 4-4.5, глицериди на пшеничени кълнове с епителизиращо действие, стабилизирана форма на витамин С и млечната киселина определят киселото рН във влагалището. Екстракт от морски водорасли действа успокояващо и противосърбежно.  
 
Флоражин сребро. Нова форма, съдържаща колоидално сребро, хиалуронова киселина, екстракт от житни зародиши. Подходяща за влагалищно приложение след гинекологични манипулации, водещи до нарушаване целостта на лигавицата.  
Интимната хигиена е и част от грижата за сексуалното здраве. Когато лигавицата на влагалището е здрава без участъци със зачервявания възпаления и ранички тогава и рискът от заразяване е по-малък - няма я входната врата на нарушената цялост на лигавицата.  
 
Продуктите с марка Флоражин може да намерите в аптечната мрежа.