Прескочи към главното съдържание на страницата

Архив


БРОЙ 5 2008

Красотата, която идва отвътре - Beauty natural

виж като PDF
Текст A
Д-р М. Христова 
 
 
Съвременната жена е подложена на непрекъснато нарастващ стрес. Забързана в ежедневието си, тя не винаги се храни пълноценно, употребява често фаст фудс или храни с повишено съдържание на бързо резорбируеми въглехидрати. Като прибавим и замърсената околна среда, в която живее и работи става напълно разбираемо, защо все по-често се срещат алергичните и други заболявания на кожата. В живота си жената преминава през няколко различни хормонални периода ? юношеството, зрелостта и климакса, които не рядко се отразяват върху еластичността и здравината на кожата или се характеризират с изявата на специфични заболявания (напр. акне).  
 
Състоянието на кожата, косата и ноктите отразяват здравословното състояние на целия организъм. Отдавна е известно, че ниското серумно желязо не само води до развитието на желязодефицитна анемия, но и предизвиква нацепване на ноктите, косопад, появата на рагади, а липсата на цинк е причина за ранното посивяване на косата, появата на екземи и трудното заздравяване на рани.  
 
Нарушеното хормонално равновесие също се отразява върху кожата и нейните придатъци. Хипотиреоидизмът предизвиква оредяване на веждите и косата, а хиперкортицизмът, както и употребата на стероидни препарати водят до появата на кортизоново акне, изтъняване на кожата с появата на стрии и телеангиектазии.  
 
Препаратът Beauty natural на английската компания AD Medicine е създаден, за да повлияе върху повечето процеси, които влияят върху здравината на кожата, косата и ноктите. Той е комбинация от:  
- Минералите: Желязо, йод, мед, цинк.  
- Витамините: С, Е, В1, В2, В3, В6, В12, Д3, фолиева киселина, биотин, пантотенова киселина  
- Билките: Алое вера, йохимбе, елеутерокок, масло от ленено семе и масло от папулка, екстракти от гроздови семена, див ямс (съдържащо диосгенин съединение, от което може да се синтезира прогестерон и елеутерокок силен адаптоген).  
 
Съставът на препарата Beauty natural подсказва и неговото действие - стимулиране на регенераторните възможности на кожата и нейните придатъци, подобряване на микроциркулацията и усилване на антиоксидантните процеси, модулиране на хормоналния баланс и подобряване на имунния статус на организма.  
Добре балансираният състав на Beauty natural го прави приложим както при жени с проблемна кожа (поради употреба на кафе, цигари, работа в замърсена среда, наличие на хормонални нарушения), така и при различни кожни заболявания - себореа, косопад, екземи, акне, дерматози.  
 
Голямо предимство на препарата Beauty natural е технологията, по която той е произведен. Той е единственият колоиден препарат на българския пазар. Колоидните препарати наподобяват по своята характеристика биологичните колоиди - слюнка, плазма и поради това се възприемат от организма по-лесно и се отличават с много висока абсорбция на активните съставки.  
 
Компания AD Medicine е собственик на патента за производство на комбинирани фитоформули.  
 
                          
 
За повече информация:  
?ЕД Медицин Балкан? ООД  
1612 София, кв. Лагера, ул. Мъглен 5, офис 5А,  
тел.: 02/ 954 04 67, тел./факс: 02/ 952 17 31,  
www.admedicine-bg.com  
balkan@admedicine-bg.com