Прескочи към главното съдържание на страницата

Архив


БРОЙ 1 2010

ADLiquid Mental Comfort
За по-спокойно ежедневие

виж като PDF
Текст A
В началото на ХХ-ти век в западната медицина се утвърждава теорията на психосоматичните заболявания, която произтича от психоанализата. През 50 години Hans Selye лансира теорията за стреса и тя се превърна в опорна точка в етиологията и патогенезата на много психосоматичните заболявания - артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, псориазис, язва на стомаха и дванадесетопръстника, рефлукс-езофагита, синдрома на раздразненото дебело черво. Въпреки че съвременната тясна специализация в медицина отново измести фокуса към соматичната страна на заболяванията, а психиатрията акцентира върху промените в поведението и емоциите, връщането към цялостния поглед към човешкото здраве отново се възражда чрез навлизането на различни алтернативни медицински практики - хомеопатия, китайска медицина, аюрведа.  
 
Препаратът ADLiquid Mental Comfort на английската компания AD Medicine може да се разглежда като продукт, търсещ холистичен подход към здравето на човека. Със своя състав – глог, жълт кантарион, мента, витамини от група В и глицин, той цели:  
- Да балансира психичните процеси в организма, като намали напрежението (лек успокояващ ефект от глога и антидепресивен от жълтия кантарион);  
- Да подобри метаболитните процесите в клетките на ЦНС чрез трофичния ефект на витамините от група В (да не забравяме, че прекомерната употреба на кафе нарушава резорбцията на витамините от група В);  
- Повлиява невротрансмисията чрез глицина – аминокиселина с действие на подтискащ невромедиатор в ЦНС.  
 
ADLiquid Mental Comfort, който е под формата на колоиден разтвор (запазен патент на производство на хранителни добавки на английската компания AD Medicine) осигурява висока степен на абсорбция на активните съставки. Той е подходящ при леко изразени депресивни нарушения в настроението, повишена раздразнителност, намаление на концентрацията и вниманието, смущения в съня. Предимство на ADLiquid Mental Comfort е, че може да се употребява и от шофьори, както и от работещи с машини.ADLiquid Mental Comfort е подходящ да се приема в началната фаза на психосоматичните заболявания, както и за укрепване на психичното здраве.