Прескочи към главното съдържание на страницата

Архив


БРОЙ 2 2010

ADLiquid Osteo complex colloidal
Когато абсорбцията е решаваща

виж като PDF
Текст A
Нарушената костната плътност е основна причина за счупванията при остеопороза.  
 
Днес превенцията и лечението й са медицински проблем с огромно социално значение. Бифосфонатите направиха революция в лечението на остеопорозата и се превърнаха в „златен” стандарт. Но нито превенцията, нито терапията на това заболяване на нашето съвремие могат без витамин Д и калций.  
 
Основният проблем с калциевите препарати е ниската степен на абсорбция на калция.  
 
Английската компания AD Medicine предлага на българския пазар препарата ADLiquid Osteo complex colloidal. Чрез него тя решава проблема с абсорбцията на калция като:  
- Калцият в ADLiquid Osteo complex colloidal е под формата на оротат и цитрат (две форми, в които той има по- висока усвояемост от организма).  
- Калцият е в комбинация с магнезий (магнезиев цитрат и магнезиев оротат), с което се балансира процесът на абсорбция и фиксиране на калция в костите.  
- Вит. Д – като холекалциферол.  
 
Колоидната технологията на производство, патент на AD Medicine дава допълнително предимство при усвояването на активните съставки – калций, магнезий и вит. Д.  
 
ADLiquid Osteo complex colloidal може да бъде препоръчван в стадия на остеопения , изявена остеопороза и всички състояния , протичащи с нарушение на костната архитектоника (счупвания, лоша минерализация на костите при подрастващите). Течната форма на препарата позволява лесно дозиране и модулиране на дозата според нуждите на пациента.  
 
Търсете в аптеките.