Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


45-ти випуск от 145 лекари по дентална медицина изпраща Факултетът по дентална медицина на МУ-Пловдив за своя юбилей

Текст A

В годината, когато отбелязва своя юбилей - 50 години от основаването си, ФДМ-Пловдив ще представи 145 дипломанти от 45-ти випуск магистри по дентална медицина.

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 11.00 часа във Факултета по дентална медицина на МУ-Пловдив ще се проведе Тържествена промоция на 45-ти випуск лекари по дентална медицина. Церемонията ще бъде за първи път на открито в парковото пространство на Факултета при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки.   

Завършващите 100 българи и 45 чужденци (от Великобритания, Италия, Германия, Кипър, Сирия, Турция, Украйна и Швеция) ще получат дипломи и ще положат своя уникален професионален обет - Хипократовата клетва. От този ден те започват професионалната си реализация като лекари по дентална медицина.

Седем дипломанти са с „отличен” общ успех (над 5.50) от следването и от държавните изпити.

Двама са отличниците на випуска – Любомир Ченчев и Алекси Николов, които се дипломират с равен общ успех – отличен 5.85 от следването и от държавните изпити. Сред отличните англоезични студенти е Константина Далакура (Гърция), която ще поднесе приветствие от името на чуждестранните студенти.

Честта да водят полагането на Хипократовата клетва ще имат отличниците Ангелина Деянова (от българските студенти) и Нур Фатима Бари (от англоезичните студенти).

На дипломантите с най-висок успех ще бъдат връчени предметни награди.

Тази година за „Промотор“ от факултетската колегия е определен проф.  д-р Джошуа Мошонов от Израел (Факултет по дентална медицина на Hebrew University - Hadassah, Jerusalem, Israel), доктор хонорис кауза на МУ-Пловдив от 2015 г.

Ректорът на университета - проф. д-р Мариана Мурджева, дм, мзм и деканът - доц. д-р Веселина Кондева, дм, ще поздравят дипломантите от името на академичната общност.

Въпреки предизвикателствата пред организаторите, поради сериозната епидемична обстановка в страната за стриктно спазване на последните противоепидемични мерки, вкл. носене на маски на открито, дезинфекция на пространството, отстояние между местата, церемонията по дипломиране ще се състои в просторното парково пространство на факултета. Деканското ръководство се надява по повод честването на 75 годишнина на Университета и юбилейната 50 годишнина от създаването на Факултета тази тържествена промоция да бъде академичен празник за факултетската общност и дипломантите. Поканени са официални гости от държавната и местна власт, съсловните организации, сродните факултети от страната, студенти и преподаватели от ФДМ-Пловдив, близки на завършващите.

На тържеството се очаква да присъстват и редица изтъкнати бивши и настоящи преподаватели и възпитаници на Факултета по дентална медицина - Пловдив.


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.