Прескочи към главното съдържание на страницата

Новини


Терапия на кожни проблеми с LED-светлина

Текст A

Терапията с LED-светлина е популярна неинвазивна процедура, която се прилага при акне, изгаряния, рани и други дерматологични патологични състояния. Използват се различни по дължина лъчи, които ускоряват естественото заздравяване и възстановяване на кожата. Нужни са няколко процедури, за да се види желаният ефект.

Тези лъчи се използват още от 60-те години на 20-ти век, но едва в последните десетилетия заемат важно място в третирането на кожни проблеми. Всъщност LED светлината е изобретена от NASA, с цел засаждане на растения в космоса. Въпреки това още от тогава LED светлината показва обещаващи резултати в областта на медицината и по-специфично възстановяването на кожната тъкан. Различните дължини на вълните, включително синя вълна (465nm) и червена вълна(640nm), навлизат в кожата на различна дълбочина. По този начин се предизвиква биологичен процес, свързан със заздравяването на определената част от кожата.

Синя светлина

Експерти твърдят, че синята светлина редуцира продукцията на мастите жлези, което намалява симптомите, свързани с акнето. Освен това този вид светлина убива стафилококите, причинители на свързаното с болестта възпаление. След проучване върху животни се установява, че синята светлина е възможно да заздравява рани от изгаряния 3-та степен.

Червена светлина

Известно е, че с възрастта производството на колаген в организма намалява, с което се появяват множество бръчки. Смята се, че червената светлина би могла да премахва различни белези и възрастови промени по кожата. Механизмът на действие е свързан с фибробластите, изграждащи колагена. Червената светлина влияе благоприятно върху кожните възпаления.

Къде се прилага и какви са предимствата на процедурата?

Терапията може да се прилага при голямо разнообразие от кожни проблеми като акне, дерматит, екзема, псориазис, розацея, белези, бръчки и възрастови петна, изгаряния, рани, възпаления покожата.

Едно от основните предимства на терапията е, че е напълно безопасна, защото няма UV лъчи, не води до изгаряния и е подходяща за всякакъв тип кожа.

Как се използва?

Методът се прилага в професионално оборудван за това дерматологичен кабинет. Всяка процедура трае около 20 min, като са възможни до 10 сесии. Терапията е приложима за всяка част на тялото. Не е нужно възстановяване.

Според проучвания терапията с LED светлина дава изключителни резултати, но експерти не гарантират 100% възстановяване на кожата и премахване на проблема. Важно е да се подчертае, че е нужна консултация с дерматолог преди започването на терапията.


Коментари 0
За да коментирате трябва да сте влезли в профила си. Вход от тук.


Все още няма коментари.