Прескочи към главното съдържание на страницата

Архив


БРОЙ 5 2007

Продуктите на Eucerin на основата на AGR - нов подход в лечението на слънчевите алергии

виж като PDF
Текст A
Патентованата от Beiersdorf съставка алфа-глюкозил-рутин AGR, е високо ефикасна защита срещу слънчеви алергии  
 
Докато много хора очакват с нетърпение първата пролетна разходка с велосипед или ваканцията на морския бряг, други се притесняват за възможните последствия от слънчеви алергии - сърбящи обриви, мехурчета, пъпчици, зачервявания по кожата на ръцете и деколтето. Броят на хората, които страдат от слънчеви алергии, постоянно се увеличава.  
 
Симптоми на слънчевите алергии  
Предполага се, че към слънчевите алергии съществува генетично предразположение, тъй като често симптомите се наблюдават при членовете на цялото семейство. Основен фактор в развитието на на слънчевите алергии са образуваните от UV-лъчите свободни радикали в кожата. Те предизвикват оксидативен стрес (увреждане на клетъчните мембрани, ДНК и протеини) на който имунната система реагира чрез възпаления и обриви.  
 
Нови открития за причините на слънчевите алергии и тяхната терапията  
Eucerin успя да постигне забележителен пробив в превенцията на слънчевите алергии с новия патентован продукт, комбиниращ UV защита и антиоксидантна система с алфа-глюкозил-рутин (Alpha-Glucosyl-Rutin AGR). За ефикасността на новия подход в предпазването от слънчеви алергии свидетелстват както резултатите от клиничните изследвания, така и писмата на потребителите.  
 
Ефективна слънчева защита с революционното откритие AGR  
Един от основните фактори за появата на слънчевите алергии е генерирането на силно реактивни съединения на кислорода (ROS), по-известни като свободни радикали. Тези радикали се образуват включително и под действието на UV-радиацията. Сега има нова надежда за хора, които страдат от такъв вид алергия - алфа-глюкозил-рутин (Alpha-Glucosyl-Rutin AGR), естествен флавоноид и силен антиоксидант. Доказано е, че AGR предотвратява появата на симптоми на слънчева алергия. AGR е производно на естествен флавоноид, който се извлича от тропическото дърво пагода. То е силно водоразтворимо вещество, което преминава през роговия слой на епидермиса след локално приложение и защитава клетките от увреждащото действие на свободните радикали. Тази нова антиоксидантна система за защита на кожата от слънчевите лъчи е патентована от козметичната компания Байерсдорф.  
 
Продуктите на EUCERIN - облекчение за хора със слънчеви алергии  
Продуктите на Eucerin за защита на кожата от слънчеви алергии с AGR дават ново измерение на качеството на живот под лъчите на слънцето.  
Защитният крем-гел за предпазване от слънчева алергия на Eucerin се предлага в две разновидности - SPF 15 и 25. Двата продукта са специално разработени за хора с кожа, предразположена към слънчеви алергии. Комбинацията от AGR и витамин Е осигурява допълнителна активна защита на кожата от вредното действие на свободните радикали. Продуктите са водоустойчиви, хидродисперсни, без ароматизатори, оцветители и емулгатори. Това позволява употребата им от пациенти, които страдат от фототоксични, фотоалергични дерматози, полиморфна светлинна дерматоза (PLE) и Mallorca Acne.  
Ако сравним гел за слънце с UVA и UVB филтъри (SPF 15) без AGR и гел с UVA/UVB баланс и с AGR, ще видим, че само защитният продукт с AGR и UVA/UVB баланс може да гарантира превенция на симптомите на слънчева алергия при повече от 90 % от пациентите.