Прескочи към главното съдържание на страницата

Архив


БРОЙ 9 2009

Лекарска трудова борса
17 октомври 2009

виж като PDF
Текст A
На 17.10.2009 г. от 9 до 17 часа в София, EXPO хотел Jörg Herrmann – Die Personalberater съвместно с Импулс Рикрутмънт ЕООД (лиценз № 764/05.07.2012) кани лекари специалисти и лекари, желаещи да придобият специалност в Германия на среща с немски клиники, представлявани от управители на болници, специалисти „Човешки ресурси“ и главни лекари, които разполагат с голям брой места за лекари и специализанти.  
 
Ще имате възможност да се срещнете с представители на всяка клиника, които с удоволствие ще проведат с Вас личен разговор, в който ще получите подробна информация за клиниките, техните профили, свободните места за специализация и работа.  
 
Задължително изискване – добро владеене на немски език.  
 
Клиники, които ще вземат участие на Лекарска трудова борса  
17 Октомври 2009:  
 
Участник №1: Верига от 45 болнични заведения в цяла Германия
 
 
Верига от клиники в цяла Германия, които са на челните места в областите на невро- и психонауките, както и в ортопедията. Със своите 33 клиники, 7 дома за специални грижи и 5 медицински центъра в 11 провинции, веригата разполага с общ капацитет от 7 900 легла. Клиниките са спешни (за основни и рутинни случаи) и специализирани клиники (с центрове за медицинска рехабилитация). За тях работят 7 800 служители.  
Представители: специалист от отдел „Човешки ресурси“ и главен лекар.  
 
 
Участник №2: Обединение от 23 болнични заведения с 2 300 служители  
Към тях се числят 4 болници с 904 легла, 12 старчески дома с 600 места, 1 дом „Майка и дете“ с 61 места, 2 амбулантни служби за обгрижване, 1 амбулантен хоспис, 3 обслужващи центъра, центрове за обучение на болногледачи и централна аптека.  
Представители: специалист от отдел „Човешки ресурси“ и главен лекар.  
 
Участник №3: Здравен парк с 6 клиники за рехабилитация  
Здравният парк предлага медицинската компетентност на 6 клиники за рехабилитация с 583 легла:  
   Клиника за сърдечно-съдови заболявания, Клиника за стомашно-чревни заболявания и заболявания на обмяната на веществата, Клиника за ортопедия/травматология и остеология, VMO – ортопедично отделение, Клиника за психотерапия, психосоматика и терапия на поведението, Клиника за деца и младежи, Клиника за семейства.  
Представители: специалист от отдел „Човешки ресурси“ и главният лекар на ортопедията.  
 
Участник №4: Болнична общност от провинция Саксония, представляваща 79 клиники  
Болничната общност от провинция Саксония презентира 79 клиники с около 25 800 легла. Със своите 45 000 служители болниците са едни от най-важните работодатели в провинция Саксония. Годишно стационарно се лекуват около 900 000 пациенти.  
Представители: заместник управителят и главен лекар.  
 
Клиниките разполагат с голям брой свободни работни места за лекари специалисти и специализанти.  
 
 
Всички лекари, желаещи да посетят Лекарска трудова борса 17 Октомври 2009 г., трябва да владеят немски език (минимално ниво – В1). Нивото си можете да проверите чрез онлайн теста на Гьоте Институт на следната уеб страница:  
http://www.goethe.de/cgi-bin/einstufungstest/einstufungstest.pl.  
 
Заявка за участие можете да направите като изпратите подробно CV на немски език до 30.09.2009 г. на e-mail: doctorsg@abv.bg.  
 
Въпроси и запитвания на телефон: 0888 848899 – Костадин Ламбрев.